torstai 24. maaliskuuta 2016

Sticky bbq wings & Blue cheese dip

 

 

                           Tahmaiset bbq siivet & homejuusto dippi

 

 





Nyt aletaan olla jännän äärellä.
Jokaisen itseään kunnioittavan kotirouvan/herran perusresepti.
Tällä lepytellään kiukkuinen ukko/akka tai yllätetään tytöt/pojat
saunaillassa ja kisakatsomossa.

Maistuu parhaalta dipin ja oluen kera. En voi kuin suositella!



Seuraava mausteseoksen määrä on laskettu noin 1kg:lle wingsejä.
Mausteseosta kannattaa tehdä kerralla reilusti enemmän ja säilöä purkkiin.
Tämä käy hyvin mihin tahansa grilliruokaan tai kastikkeeseen yleismausteena.


Mausteet:



- 1 rkl  Suolaa
- 1 rkl  Paprika (jauhettu)
- 1 rkl  Ruokosokeri
- 1 tl    Pippuri (jauhettu)
- 1 tl    Chili
- 1 tl    Valkosipulijauhe
- 1 tl    Sipulijauhe
- 1 tl    Sinappijauhe

Mausteiden ja wingsien
lisäksi tarvii myös tilkan 
öljyä.








Kaatele mausteet kannelliseen purkkiin ja ravista sekaisin. Laita wingsit kulhoon
ja kaada päälle reilusti öljyä ja mausteita (jätä maustetta myös tahmakastikkeeseen).
Sekoittele ainekset keskenään ja anna maustua sen aikaa kun asennat grillin päälle.




Tahmakastike:




1,5 dl  Ketsuppi

0.5 dl  Hunajaa

0,5 dl  Grillikastike

0,5 dl  Vettä

2 rkl   Sinappia

3 rkl   Omenaviinietikkaa

1 rkl   Fariinisokeria (ei pakollinen)

1 rkl   Maustesekoitusta



Kaada ainekset kattilaan ja sekoita muutaman kerran. Kattilan voi laittaa
levylle hiljakseen kiehumaan tai sen voi nakata wingsien kanssa grilliin.






Valmistele grilli epäsuoraan grillaukseen
sopivaksi ja lämmön noustua n.180c
asteeseen laita wingsit ja kastike
ritilälle epäsuoraan lämpöön.
Heitä kourallinen savustuslastuja
hiilille ja laita kansi kiinni.
Anna wingsien grillautua noin 30min
ja sivele sen jälkeen wingsit tahmakastikkeella.
Käännä wingsit ympäri ja toista sively.
Laita vielä kansi kiinni ja anna wingsien
karamellisoitua vielä 15-30 minuuttia.








Homejuusto dippi:



 
- 2 dl   Turkkilaista jogurttia
- 1 dl   Majoneesia
- 1 rkl  Worchesterin kastiketta
- 1 rkl  Sitruunamehua
- 1 tl   Tabasko
- 2 kpl  Valkosipulinkynsi
- 150g   Homejuustoa (sini tai valkohome)

Lisäksi ripaus suolaa, pippuria ja cayanepippuria.








Murskaa valkosipulinkynnet ja murustele juusto. Kaada kaikki aineet kippoon ja sekoita
kunnolla. Heitä dippi maustumaan jääkaappiin vähintaään 2 tunniksi ja herkuttele.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

laitahan viestiä!