maanantai 21. maaliskuuta 2016

Porsaan kylkirulla

        

 

                                       YRTEILLÄ TÄYTETTY PORSAAN KYLKIRULLA

 



Tässä alkaa olemaan porsaanliha parhaimmillaan. Erittäin rapea nahka, mehukas
liha, sekä upea ulkonäkö tuovat näyttävyyttä ja juhlan tuntoa grillipöytään.
Pidä kuitenkin varasi ettet jää ilman, sillä nämä viedään käsistä!





Mitä tarvitsee?

- 2-3 kg   Porsaankylkeä.
- 1 puntti Timjami
- 1 puntti Basilika
- 6 kpl     Valkosipulinkynsi
- 1 rkl      Fenkolinsiemen
- 1 rkl      Suola
- 1 rkl      Salvia (kuivattuna)
- 1 rkl      Rosmariinia (kuivattuna)
- 1 rkl      Mustapippuri
- 1 dl       Oliiviöljy

Lisäksi haudutinliemeen Siideriä, omenamehua ja omenaviinietikkaa. 


Leikkaa porsaankylki luuttomaksi perhosleikkeeksi (lihakauppias auttaa) ja
levitä pöydälle. Kuivaa kylki kauttaaltaan ja tee terävällä veitsellä pitkiä
viiltoja kyljen nahkapuolelle. Hiero nahkapuolelle suolaa ja oliiviöljyä.
Käännä kylki toisinpäin ja aloita täytteen teko. Laita mortteliin valkosipuli,
suola, pippuri, fenkolin siemenet, sekä salvia. Jauha tahnaksi ja lisää mortteliin
muutama ruokalusikallinen öljyä. Levitä tahna tasaisesti kyljen lihapuolelle.
Hakkaa tuore yrtit pienemmäksi ja levitä ne tahnan päälle.




Kääri liha tiukaksi paketiksi ja sido paistinarulla kiinni. Varmista kääriessä,
että nahkapuoli jää päälimmäiseksi. Lorauta lopuksi rullanpäälle lisää öljyä.




Jätä liha pöydälle ja mene asentamaan grilli epäsuoraan grillaukseen
soveltuvaksi. Lämpötila grillissä voi olla aluksi suurehko 200-250c,
joten anna grillin lämmetä kunnolla.





Lisäksi laita grilliin lihalle
tippa-astia, mihin voit halutessaan
kaataa haudutinliemen (siideri,
omenamehu, etikka). Haudutin liemen
höyry rapsakoittaa nahkaa ja
tuo paljon lisämakua lihaan!






Nosta liha grilliin ja heitä halutessaan muutama savustuslastu hiilille.
Anna lihan olla grillissä 1 tunti ensin kovemmalla 200-250c asteen
lämmöllä ja laske lämpöä tämän jälkeen 140-170c asteeseen.
Paistoaika on yhteensä n. 2 tuntia, mutta suosittelen jälleen paistomittarin
käyttöä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi! Possu on mehukkaimmillaan
63-73 asteen lämmössä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

laitahan viestiä!