maanantai 28. maaliskuuta 2016

Makaroonilaatikko grillissä







Kyllä, luit oikein: Makaroonilaatikkoa grillistä.
Blogin nimi: everythin from the grill pitänee paikkansa...
Takapihan grillissä kypsyvät padat, laatikot, piirakat, pitsat yms. muut herkut.
Oikein käytettynä grillistä saa lähes hellaa ja kiertoilmauunia vastaavan
"keittiölaitteen".

Tähän halusin laittaa näyttäväksi esimerkiksi suomalaisten ajattoman
suosikki ruoan: makaroonilaatikon. Makaroonilaatikko ohjeita on lähes
yhtä monta kuin on tekijääkin ja tarkoituksenani olisikin esitellä blogissani
useampikin resepti, mutta aloitetaan tästä "Hovihallin" reseptistä.
Reseptiä on hiukan muokattu, mutta runko on sama.
Tämä resepti on ainakin osalle Oululaisista tuttu, maistuva ohje ilman
munamaitoa.

En suosittele painonvartioille tai muille terveysintoilijoille :)


Mitä tarvii?


- 400g Makaroonia
- 400g Jauhelihaa
- 5 dl  Kermaa
- 3 dl  Ketsuppia
- 1 dl  Maitoa
- 3 dl  Juustoraastetta
- 1 dl  Korppujauhoa
- 1 kpl Sipuli
- 2 kpl Valkosipulinkynsi
- 1 tl  Aromisuola
- 1 tl  Mustapippuri





Laita makaroonit kiehumaan keitinveteen pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita kulhoon kerma, ketsuppi, maito, 2 dl juustoraastetta, mausteet ja
sekoita aineet keskenään.



Ei ehkä kaunista, mutta niin hyvää...
Silppua sipulit ja kuulota niitä hetki öljy tilkassa. Lisää jauheliha ja ruskista
sipulien kanssa pannulla. Kaada 2/3 osaa kerma/ketsuppi seoksesta pannulle
lihojen ja sipulien sekaan. Anna kiehua sen aikaa, että juusto sulaa kastikkeeseen.
Huuhdo kypsät makaroonit ja sekoita ne soosin kanssa samaan kulhoon.






Voitele uunivuoka ja kaada sekoitettu makarooni-jauhelihaseos vuokaan.
Ripottele päällimmäiseksi loput kerma/ketsuppi seoksesta, juustosta, sekä korppujauhot.




Valmiina grilliin.


Valmistele grilli epäsuoraan grillaukseen niin, että lämpötila on noin 230c astetta.
Pidä lämpöä 230-250c asteisena noin 15min(jotta pinta saa väriä), Jonka jälkeen
pudota lämpötila 180-200c asteeseen. Anna makaroonilaatikon kypsyä vielä
30-45min.






Elä aukaise grilliä turhaan!

Jokaisella aukaisulla grillissä
oleva lämpö karkaa ja kypsymisaika
pitenee.









Hox! "Huijaaminen" sallittu!

Grillissä uusien ruokien valmistus vaatii usein muutaman kerran onnistuakseen,
mestariksi ei tulla päivässä. Varsinkin lämpötilojen ja kypsymisaikojen kanssa
menee harjoitellessa useampikin kerta. Mutta eipä hätää, jos et saa ruokaasi tarvittavaa
kypsyyttä tai väriä, niin laita ruoka grillauksen jälkeen vaikka uuniin.
Tärkeintä on grillistä ruokaan tuleva lisämaku ja grillamisen ilo :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

laitahan viestiä!