keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Rommi kyljykset                                              Rommilla aateloidut kyljykset

 


Viime maanantaina vietettiin jälleen kerran Steak & bj päivää, niin myös meillä...
Eli perinteiseen tapaan sain itse paistaa pihvini ja se toinen asia hoituu selailemalla netin aikuisviihde sivustoja. Ei taida tästä päivästä tulla ihan ystävän päivän veroista hemmottelu päivää :)


Nämä massiiviset porsaankyljykset painoivat n.450g kpl.

Mutta on tässä hyviäkin puolia, onpahan hyvä tekosyy tehdä itselle kunnon pihvit. Tällä kertaa ajattelin hemmotella itseäni kunnon kyljyksillä. Marketin muovikääreestä harvoin löytyy tarpeeksi ISOJA kyljyksiä ja kannattaakin kääntyä näissä asioissa osaavan lihakauppiaan puoleen.

Isot kyljykset on syytä marinoida ennen valmistusta.

- 1,5 dl Ananasmehua
- 4-8 cl Rommia 
- 4 rkl Ruokosokeria
- 1 rkl Suolaa
- 2 tl Rouhittu pippuri
- 1 tl Juustokumina (jauhettu)
- 1 tl Kaneli (jauhettu)
Sekoita aineksia kulhossa kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet nesteeseen.
Aseta kyljykset muovipussiin ja kaada liemi päälle.
Puristele pussista ilmat pois ja laita se jääkaappiin maustumaan (6-12h)

Maustumisen jälkeen nosta kyljykset pussista ja taputtele kuivaksi. Nostele lihat
leikkuulaudalle odottamaan ja mene asentamaan grilli epäsuoraan grillaukseen soveltuvaksi.Grillin lämmettyä paista kyljyksiä ensin suoralla lämmöllä 4-5min puoleltaan ja nosta ne sitten epäsuoraan lämpöön n. 180c asteeseen n.15-20min. Itse käytän lähes aina paistomittaria halutun kypsyysasteen saavuttamiseksi ja suosittelen sitä myös muille. Mittarin näyttäessä 65c astetta nosta lihat pois grillistä ja laita ne vetäytymään vielä muutamaksi minuutiksi folion alle (Lämpötila nousee vielä 2-3 astetta). Ja ei kun syömään!Näin ronskit pihvit saavat mielestäni ottaa kunnolla väriä ja makua grillissä, joten liekkejä ja savua ei kannata pelätä. Porsaan sisälämmöiksi suositellaan 63-73 astetta. Suomalaisen porsaanlihan voi halutessaan jättää hennon roseeksi, mutta ei kuitenkaan raa´aksi. Kannattaa kokeilla mikä on se oma juttu, toiset pitävät enemmän ja toiset vähemmän kypsemmistä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

laitahan viestiä!