maanantai 2. toukokuuta 2016

Grillitassut


     Home made juustoiset Grillitassut.






Omat lapsuuden muistot grillaukseen liittyen juontuvat aina näiden mystisten
jauheliha-läpysköiden luo. Samaiset kokemukset liene itse kullakin 80-90 luvun
kohtalotoverillani. Näiden herkkujen kulta-aikaan myös mikropitsat, sekä
mikroruoat yleistyivät kovalla rytinällä, eikä tuoteselosteita siihen aikaan paljoa
tutkittu. Nyt me lisäaineista pöhöttyneet 3-kymppiset kauhulla katselemme
kyseisten herkkujen tuoteselosteita.
Se toden totta vie ruokahalut paatuneimmaltakin rahtimieheltä. Siksi ajattelin
hiukan siistiä lisäaineviidakkoa ja tehdä itse hitusen "paremmat" tassut.
Otappa tästä koe-ajettu resepti talteen, niin kehtaa muksuillekkin tassuja tarjota.



1. Jauhelihamassa:

Tämä massa erottuu oleellisesti esim. mureketaikinasta. Massan tulee olla
ehdottomasti kiinteää, joten sitä on vaivattava vähintään 15 minuuttia
reilulla kädellä oikeanlaisen "sitkon" saavuttamiseksi.




1 kg  Naudanjauhelihaa
150 g Juustoraastetta
1 kpl Persilja puntti
3 rkl Grillauskastiketta

Lisäksi tein massaan sekoitettavan mausteseoksen.









3 tl Suolaa
2 tl Paprikaa
2 tl Ruokosokeria
1 tl Sinappijauhetta
1 tl Sipulijauhetta
1 tl Valkosipulijauhe
1 tl Mustapippuria








Silppua persilja ja kippaa kaikki ainekset
isoon kulhoon. Aloita taikinan vaivaaminen
(itse käytin vatkainta taikinakoukkuineen vaivaamiseen) ja jatka kunnes taikina on erittäin kiinteää.










Valmis massa näyttää kutakuinkin tältä.









Öljyä leikkuulauta ja levitä/painele massa
laudalle tasaiseksi levyksi. Painele massaa mieleisilläsi muoteilla (itse käytin pakastimesta löytynyttä jääpalamuottia) ja nostele valmiit tassut lautaselle odottelemaan. Olen joskus käyttänyt myös piparkakkumuotteja hauskojen jauheliha-hahmojen tekemiseen. Jos taloudessa asustaa pikku-ihmisiä niin kutsu ne ihmeessä talkoisiin mukaan, jostain syystä lapset tykkäävät näiden teosta...






Nostele valmiit tassut varovasti lastan avulla
kuumaan grilliin. Huolehdi grilli tarpeeksi kuumaksi niin tassut eivät jää ritilään niin helposti kiinni.







Anna tassujen paistua kuumassa grillissä muutama minuutti ja käännä ne lastan
avulla ympäri. Pidä grillin kansi lähellä, jotta saat syttyvät tulipalot taltutettua.
Grillaa vielä toiset puolet ja siirrä tassut muutamaksi minuutiksi epäsuoraan
lämpöön tekeytymään. Tassuille voi sipaista vielä bbq-soosia ja antaa soosin
hiukan karamellisoitua lihojen pintaan.



Kylkeen vielä uudet perunat ja raikas salaatti. Kesä on nyt viralliseti grillattu alkavaksi!





5 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää herkulliselta, tuli nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne myös maistuvat erinomaisilta! Kokeile ihmeessä reseptiä.

      Poista
  2. Nyt on kova! Kiitos tästä. Menee kokeiluun heti kun nuorisolaiset tulevat äidin grillin ääreen kesän viettoon.

    VastaaPoista

laitahan viestiä!