Grillattu possun kassler ja nopea salsa
Tämä annos saa kasslerin näyttäytymään varsin salonkikelpoiselta.
Edullinen kassler ei aina ole ihan kaikkien herkuttelijoiden mieleen.
Lihan ulkonäköä, koostumusta, sekä rasvan määrää kuulee usein arvosteltavan.
Tätä grillin parasta kaveria on kuitenkin turha väheksyä. Lihan rasvaisuus
tekeekin siitä oivallisen grillattavan ja koostumusta, sekä suutuntumaa
voi pienillä fiksauksilla korjata. Tämä annos kelpaakin yleensä myös niille,
joille kassler ei muuten maistuisi. Yritän samalla hieman liputtaa kasslerin
monikäyttöisyyden puolesta. Elä kangistu kaavoihin vaan kokeile rohkeasti
uutta!
1. Lihankäsittely:
3 kpl paksuhkoa kasslerpihviä.
Aseta pihvit esim. muovipussiin kahden muovin väliin ja kopsuttele niitä lihanuijalla (kaulin tai viinipullo kelpaa myös). Käännä pihvi ja nuiji myös toiselta puolen pihvit tasaiseksi.
Nuijiminen mureuttaa mukavasti lihaa.
Ohuempi pihvi maustuu ja kypsyy myös nopeammin.
2. Marinointi:
Marinadissa oleva sokeri karamellisoituu paistaessa herkullisesti pihvin pintaan.
Marinointiin tarvitset:
- 0,5 dl Oliiviöljyä
- 2 rkl Soijaa
- 1 rkl Fariinisokeria
- 3 kpl Valkosipulinkynttä
- 1 tl Suolaa
- 1 tl Mustapippuria rouhittuna
- 0,5 tl Timjamia
Kippaa kaikki ainekset mortteliin ja jauha tasaiseski tahnaksi. Sivele pihvit kauttaaltaan tahnalla ja peitä ne sen jälkeen kelmulla. Laita pihvit jääkaappiin marinoitumaan 2-4 tunniksi.
3. Salsa:
Nyt on kova nälkä, joten jätetään turhat hipistelyt pois ja tehdään salsa nopeasti.
- 1/2 rasiaa pieniä tomaatteja
- 1/2 punttia korianteria
- 1/2 paprikaa
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl tuore chili
- 1 kpl punasipuli
- 1 rkl Punaviinietikkaa
- 1 rkl Limemehua
- 1 rkl Oliiviöljyä
- 1 tl Sokeria
- 1/2 tl Suolaa
- 1/2 tl Mustapippuria
Pilko kaikki ainekset pieniksi palasiksi ja kippaa salaattikulhoon. Kaada päälle mausteet ja nesteet. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 1 tunniksi.
4. Pihvienpaisto:
Nosta lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen grillausta. Esilämmitä grilli kuumaksi ja grillaa pihvejä suorassa lämmössä noin 3-5 minuuttia puoleltaan.
Pihvit voi nostaa tämän jälkeen vielä epäsuoraan lämpöön hetkeksi vetäytymään.
Anna pihvien vetäytyä grillaamisen jälkeen muutama minuutti ja leikkaa sen jälkeen
pihveistä nättejä suikaleita. Lämmitä tacot grillissä ja täytä ne salsalla ja
lihalla. Päälle voi vielä laittaa tuoreilla yrteillä maustettua majoneesia.
Majoneesin voi tehdä esim. helppo majoneesi reseptin avulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
laitahan viestiä!