perjantai 20. toukokuuta 2016

Jerk-kanaa



Jamaikalaista jerk-kanaa grillistä






Tiukkaa penkki-urheilu evästä kanan koipinuijista.

Pehmeän tulinen mausteseos ei välttämättä ole lasten mieleen, mutta
aikuiseen makuun tämä on mitä mainiointa maustetta. Käytä jerk-maustetta
eteenkin kanan ja porsaanlihan kanssa.
Tässä muutama vinkki kanan koipinuijien käsittelyyn ja grillaukseen, lisäksi
maistuva jerk-mauste ohje.



1. Jerk-mauste:



- 1 rkl Suolaa
- 1 rkl Sokeri
- 1 tl Mustapippuria (jauhettu)
- 1 tl Maustepippuri (jauhettu)
- 1 tl Kaneli
- 1 tl Timjami (kuivattuna)
- 1 tl Persilja (kuivattuna)
- 1 tl Neilikka (jauhettuna)
- 1 tl Valkosipulijauhe
- 1 tl Paprika
- 1 tl Sipulijauhe
- 0,5 tl kayanepippuri
- 0,5 tl chili


Kaada mausteet mortteliin ja jauha tasaiseksi. Kippaa mausteet ilmatiiviiseen astiaan.
Tee kerralla reilusti enemmän niin voit käyttää maustetta helposti uudelleen.

Seuraavaksi tehdään jerk-tahna.
Tahnaan tarvitset 0,5 dl oliiviöljyä, 2 rkl limemehua, 2 rkl jerk-maustetta,
2 kpl valkosipulinkynsiä, 2 tl suolaa ja 1 tl mustapippuria. Pilko sipuli mortteliin
ja jauha silpuksi. Kaada mortteliin loput aineet ja sekoita tahnaksi.



2. Lihankäsittely.








Vedä nahka taakse rullalle kohti niveltä  :)
Mausta liha ja rullaa nahka takaisin päälle.
Levitä tahnaa myös nahan päälle.










Leikkaa veitsellä nahka ja jänteet poikki ruston juurelta, luuhun saakka. Vedä luu esiin. Paistamisen aikana nahka vetäytyy lihaa kohti ja näin saat nätimpiä paloja. Nuijat on myös helpompi ja kätevämpi syödä näin.









Mausta kaikki nuijat samalla tavalla.
Nuijat saavat maustua sen aikaa, kun esilämmität grillin kuumaksi.








3. Grillaus:







Grillaa kanaa ensin suoralla lämmöllä niin, että pinta saa kunnon värin.













Nosta sen jälkeen nuijat epäsuoraan lämpöön. Valmistus aika on noin 45-60 minuuttia 180c asteessa.
Samalla grillissä kypsyy lisukkeeksi esim. aurajuustoperunat.










Chilin potkua tasoittamaan voi lautaselle kahmia vaikka vesimelonia kyytipojaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

laitahan viestiä!