tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kuusenkerkkä ribsit


Kuusenkerkkäsiirapilla glaseeratut porsaan ribsit

 
Amerikkalaisilla on tapana glaseerata possun ribsit vaahterasiirapilla, ajattelin
tehdä siitä "suomi" version käyttämällä kuusenkerkkäsiirappia.

Kiitokset vielä naapurin rouvalle siirapista :)Kuusenkerkkä ribsit:
1 kg  Possun ribsejä
4 rkl Kuusenkerkkäsiirappia
4 rkl Ruokaöljyä
3 rkl Bbq maustetta
1 rkl Valkosipulimaustetta
Trimmaa lihasta ylinmäärainen rasva ja poista ribsin luu-puolella oleva paksu kalvo ohjeen mukaan.

Sipaise lihan pintaan ruokaöljyä ja hiero mausteet lihan pintaan.


Jätä liha pöydälle maustumaan ja mene esivalmistelemaan grilli.
Jos käytät kaasugrilliä niin laita vain toisen puolen polttimot päälle ja anna lämpötilan nousta 120-150 asteeseen. Nosta liekin päälle metallinen kuppi mihin laitat vettä. Aseta lihan alapuolelle tippa-astia ja nosta liha grilliin epäsuoraan lämpöön. Sama hiiligrillissä: kaada hiiliä vain toiselle puolen grilliä ja nosta liha "kylmälle" puolelle.

Anna lihan paistua epäsuorassa lämmössä noin 1,5 tuntia tasaisella lämmöllä. Voit halutessasi lisätä hiilille savustuslastuja grillauksen aikana, niin saat lihaan herkullista savun makua.1,5 tunnin jälkeen nosta liha foliopaperin päälle luupuoli alaspäin ja sivele siihen reilusti kuusenkerkkäsiirappia.

Painele folio tiukasti kiinni ja nosta takaisin grilliin epäsuoraan lämpöön. Anna liha paistua folionyytissä toiset 1,5 tuntia.

Kun aikaa on kulunut taas 1,5 tuntia voit avata folion ja ottaa lihan pois kääreestä. Kerää folion pohjalle kertynyt neste talteen. Siirappi, mausteet ja lihasta irronnut neste, ovat hautuneet herkulliseksi glaserointi kastikkeeksi.
Nosta liha nyt suoraan lämpöön ja aloita glaserointi. Kääntele ribsiä liekkien yllä ja sivele lihaa käännön yhteydessä foliosta keräämälläsi kastikkeella. Jatka glaserointia kunnes liha saa kauniin karamellisoituneen pinnan. Nosta valmis herkku pöydälle hetkeksi vetäytymään ja sen jälkeen se on valmista leikattavaksi/syötäväksi.


Kylkeen vielä lemppari bbq kastiketta dipiksi ja aloita herkuttelu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

laitahan viestiä!