maanantai 18. huhtikuuta 2016

Tzatziki





                 Herkullinen Tzatziki-dippi






Mitä mainioin lisäke kaikkien grillattavien lisukkeeksi.

Harmittavan monesti ravintolasta saatava tzatziki on täysin
mautonta. Teollisesti tehty purkkitavara ei vastaa ainakaan omaa käsitystäni
maukkaasta tzatzikista.
Hunaja, valkosipuli ja minttu antavat tähän dippiin mahtavat aromit.

Tämäkin herkku kannattaa tehdä kotona. Se on nopeaa ja helppoa!





5 dl Maustamatonta jogurttia
1 kpl Pieni kurkku
4 kpl Valkosipulinkynsiä
2 rkl Sitruunamehua
1 rkl Hunajaa
1 rkl Oliiviöljyä
0,5 tl Suolaa
3 rkl Tuoretta minttua (1 rkl jos kuivattua)








Raasta kurkku ja laita raaste lävikköön valumaan (päälle voi ripotella hiukan suolaa nesteiden
poistamiseksi). Kuori valkosipulinkynnet ja raasta tai purista ne valkosipulipuristimella.
Purista kurkkuraasteesta ylinmääräinen vesi pois. Lisää kaikki aineet jogurtin sekaan ja
sekoita hyvin. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.








Lisää kuvateksti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

laitahan viestiä!